Varberga centrum ska bli hjärtat på väster

Varberga centrum ska bli hjärtat på väster, detta skriver ÖBO (ÖrebroBostäder) om i ett pressmeddelande som skickades ut under torsdagen.

· Publicerad: 8 september 2022 · 21.01.
Peab och ÖrebroBostäder skakar hand efter att avtäckt Varbgera Centrums nya lohotyp. Foto: Öbo

ÖBO kunde under torsdagen släppa ett pressmeddelande där de förklarar sin vision med Varberga centrum. I skrivande stund har bygget hållit på länge och tanken är att det ska bli hjärtat på väster.

— Äntligen, säger alla vi som varit engagerade i projektet! Redan för nio år sedan togs ett engagemangsbeslut i ÖrebroBostäders styrelse och till sist är vi i gång, säger Ulf Rohlén, vd på ÖrebroBostäder.

Annons ▾

Såg kommer nya Varberga centrum se ut

Nya Varberga centrum kommer att bestå av en byggnad i två våningar, med plats för nio lokaler för butiker, restauranger och verksamheter. Ovanpå denna byggs ett åtta våningar högt punkthus med 30 lägenheter från ett till fyra rum och kök.

Dessutom skapas en öppen torgyta med plats för aktiviteter samtidigt som antalet parkeringsplatser blir fler. Projektet pågår 2021–2024 med Peab som totalentreprenör, skriver ÖBO i sitt pressmedlande.

Som stadsdelscentrum har Varberga idag verksamheter som genererar besökare från hela västra Örebro. Målet är att bibehålla befintliga kvaliteter samtidigt som Varberga centrum förnyas, får en tydlig identitet och blir en naturlig mötesplats på väster.

— Genom vår ägare, Örebro kommun, har vi ett uppdrag att vara med att utveckla Örebro till en ännu mer attraktiv stad. Nya Varberga centrum blir verkligen hjärtat på väster. Det är bra för Varberga, för de västra stadsdelarna och för hela Örebro, säger Ulf Rohlén.

FIKK - För att alla behövs