ÖSK vann målrikt derby mot Västerås

ÖSK besegrade Västerås med 5-2 i lördagen Superettan-derby, bland annat gjorde Ahmed Yasin två mål och stod för matchavgörandet.

· Publicerad: 17 september 2022 · 22.26.

Lördagen den 17 september tog ÖSK fotboll emot Västerås hemma på Behrn Arena. Detta var det andra derbyt lagen i mellan den här säsongen, Västerås vann första men idag gick ÖSK på knock och vann med 5-2.

ÖSK fick en drömstart på matchen när man i den 21:e minuten fick en straff, samtidigt blev gästernas Alex Douglas utvisad. Anton Fagerström räddade dock Jiloan Hamads straff men han kunde ändå slå in returen. Några minuter senare utökade Ahmed Yasin till 2-0. Här när ÖSK hade ledningen och en man mer på planen lyckades Västerås både reducera och kvittera. Seriens stora målskytt Viktor Granath stod för kvitteringen.

Annons ▾

Andra halvlek hann dock knappt börja innan Ahmed Yasin på nytt höll sig framme och satte 3-2 till Örebro. Därefter pressade Västerås på för en kvittering men istället kunde hemmalaget utöka till både 4-2 och 5-2. Målskyttar var Christian Moses och Valgeir Valgeirsson, det sista målet kom på stopptid.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs