KIF krossade tabelljumbon AIK hemma på Behrn Arena

KIF krossade tabelljumbon AIK med 5-1 hemma på Behrn Arena, trots att det blev en målfest lossnade målskyttet efter ca 60 minuters spel.

· Publicerad: 18 september 2022 · 19.29.

Söndagen den 18 september tog KIF Örebro emot tabelljumbon AIK hemma på Behrn Arena. Och det blev en målfest för hemmalaget som kunde vinna med 5-1, men det var jämt fram till ca en timme spel.

På pappret var det här en match KIF skulle vinna, AIK har denna säsong tagit åtta poäng var av två från segrar. En av dessa segrar var dock mot KIF i seriepremiären. Då föll man med 2-0 borta, ett resultat som sett till tabellen inte borde få inträffa.

Annons ▾

Målskyttet lossnade mot AIK i andra halvlek

Sett ur ett KIF-perspektiv var första halvlek långt från bra. Trots att det var seriens sämsta lag som de mötte. KIF hade svårt att hitta rätt adress på sina passningar. Efter 31 minuters spel hittade Berglind Ros Augustdottir målet och gav hemmalaget ledningen. KIF skulle även gå till pausvila med sin 1-0 ledning.

Det skulle ta ca 60 minuter innan det verkligen lossnade för hemmalaget. I den 57:e matchminuten kunde Regan Steigleder sätta 2-0 och fem minuter senare skickade Katie Lockwood in 3-0. AIK fixade ett tröstmål men därefter kunde Heidi Kollanen sätta 4-1 på straff. Dagens kross fastställdes av Michaela Kovacs, som gjorde 5-1 på stopptid.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs