Resultatet av polisens trafikvecka – så många åkte dit

I polisområde Örebro rapporterades 300 hastighetsöverträdelser, detta kunde polisen skriva om på sin hemsida under tisdagen.

· Publicerad: 20 september 2022 · 23.03.
Foto: Polisen

Förra veckan hade polisen en nationell trafikvecka med fokus på hastighet skriver polismyndigheten på sin hemsida. Örebro Län ingår i region Bergslagen där även Värmland och Dalarnas Län ingår. Nu har polisen presenterat sitt resultat.

— I region Bergslagen rapporterades sammanlagt 1021 hastighetsöverträdelser. 235 av dessa hastighetsöverträdelser var i spannet 6-9 km/h över rådande hastighetsbegränsning, skriver polisen.

Annons ▾

Resultatet av polisen trafikvecka

I polisområde Värmland rapporterades 360 hastighetsöverträdelser varav 82 av dessa var inom spannet 6-9 km/h över rådande hastighetsbegränsning. 2 narkotikabrott har också rapporterats vid trafikkontrollerna.

I polisområde Örebro rapporterades 300 hastighetsöverträdelser varav 73 av dessa var inom spannet 6-9 km/h över rådande hastighetsbegränsning. 6 narkotikabrott har också rapporterats vid trafikkontrollerna.

I polisområde Dalarna rapporterades 361 hastighetsöverträdelser varav 80 av dessa var inom spannet 6-9 km/h över rådande hastighetsbegränsning. 6 narkotikabrott har också rapporterats vid trafikkontrollerna.

FIKK - För att alla behövs