Örebro straffade Skellefteå – Robert Leino avgjorde

Örebro Hockey vann lördagens match mot Skellefteå med 3-2, avgörandet kom på straffar där Robert Leino blev den ende målskytten.

· Publicerad: 1 oktober 2022 · 21.16.
FOTO: PRESSBILDEN

Lördagen den 1 oktober tog Örebro Hockey emot Skellefteå hemma i Behrn Arena. Matchen var på förhand en toppmatch där två lag med bra form skulle mötas. Trots utspelade stora delar av matchen vann Örebro med 3-2 på straffar.

Det är inte lätt att vara Skellefteå och komma till Behrn Arena. Även om man har bra form och inlett säsongen starkt. Örebro har haft det psykologiska övertaget över Skellefteå och brukar ta poäng på det annars så skickliga laget. Även ikväll visade gästerna upp varför man är ett topplag även om det inte höll hela vägen.

Annons ▾

Robert Leino straffade Skellefteå

Skellefteå var som sagt det spelmässigt bättre laget ikväll, något man visade i matchens inledning. Förre Örebrospelaren Max Lindholm slog till med sitt tredje mål för säsongen. Samme Lindholm som för ett par säsonger sen misslyckades med att ta en ordinarie plats i Örebro.

Trots övertag lyckades gästerna inte få någon utdelning och i början av tredje perioden kunde Rasmus Rissanen skicka in 1-1. Därefter fick Örebro ett powerplay som man förvaltade väl. Robert Leino drog in en passning framför mål som Linus Öberg kunde styra in till 2-1.

Men släkten är som sagt värst. Max Lindholm som inte lyckades ta en plats i Örebro skulle med ca två minuter kvar av matchen sätta 2-2 till Skellefteå. Det var hans fjärde mål, under sin sejour i Örebro gjorde han två. Men Örebro skulle tillslut ta hem den här matchen, och det blev Robert Leino som avgjorde igen då han var den ende som gjorde mål under straffavgörandet.

FOTO: PRESSBILDEN

FIKK - För att alla behövs