Powerplay nyckeln när Örebro Hockey slog HV71

Örebro Hockey slog HV71 med 3-0 hemma i Behrn Arena, nyckeln till segern blev powerplay då alla Örebros mål kom i den spelformen.

· Publicerad: 6 oktober 2022 · 23.17.

Torsdagen den 6 oktober tog Örebro Hockey emot HV71 hemma i Behrn Arena. Det blev en klar 3-0 seger för hemmalaget som gjorde alla sina mål i powerplay. Dessutom fick andramålvakten Jonas Arntzen hålla nollan, hans fjärde SHL-nolla i karriären.

HV71 är tillbaka i SHL efter en säsong i Hockeyallsvenskan, och återkomsten har varit tuff för laget som så sent som 2017 blev svenska mästare. Man ligger sist i tabellen och skulle ikväll möta ett av seriens bästa hemmalag. Örebro har än inte förlorat en match i Behrn Arena.

Örebros powerplay sänkte HV71

Det fanns många skillnader mellan Örebro och HV71 ikväll. Framför allt är Örebro ett bra lag och HV71 verkar ha stora problem med att hänga med i spelet samt skapa något framåt. Dessutom var Örebros försvar på topp i kväll och stängde ner i stort sätt allt gästerna försökte hitta på i anfallszon.

Men den största nycken ikväll var powerplay, HV71 fick inte nått utrett när de hade spel i numerärt överläge. Annat var det med Örebro som gjorde alla sina tre mål i den spelformen. Leo Carlsson gjorde första målet i spel fem mot tre ca sju minuter in i första perioden. Han assisterades av Mathias Bromé och Philip Holm.

I andra perioden fortsatte utdelningen i powerplay att komma. Linus Öberg gjorde mål i början av perioden medan storstjärnan Mathias Bromé fick göra säsongens första när han fastställde slutresultatet 3-0. Det målet kom i mitten av perioden. Han assisterades nu av Leo Carlsson och Philip Holm, som gjorde en assist till. HV71 skulle i tredje perioden försöka gå för en reducering men i slutändan blev det ändå en bekväm Örebroseger.