ÖSK förlorade mot jumbon Dalkurd

· Publicerad: 10 oktober 2022 · 22.50.

Måndagen den 10 oktober tog ÖSK Fotboll emot tabelljumbon Dalkurd hemma på Behrn Arena. En match som gästerna skulle vinna med 3-1, detta efter två mål från Rodin Deprem, som tidigare spelat i ÖSK.

Säsongen börjar lida mot sitt slut och för ÖSK blev det inte alls som man tänkt sig. Inför matchen mot Dalkurd hade man 18 poäng upp till serieledarna Halmstad. Målet var självklart att ta sig tillbaka till Allsvenskan, något som efter ikväll ser väldigt tufft ut.

Rodin Deprem stor hjälte för Dalkurd

ÖSK skulle alltså förlora mot seriens jumbo, och det var inte pga att Dalkurd spelade dåligt utan tvärtom. Gästerna var bättre och var värda att vinna, trots det att ÖSK faktiskt tog ledningen i matchen. Jake Larsson gav hemmalaget ledningen i 19:e minuten, detta var också ÖSK:s första riktiga målchans.

Men Dalkurd började komma igång och hade ett par bra chanser inne Rodin Deprem kvitterade i den 42:e matchminuten. I den andra halvleken ÖSK dra upp tempot men det var gästerna som gjorde målen. Abbas Mohamad satte 1-2 i den 73:e minuten och 10 minuter senare slog Deprem till igen. Den förre ÖSK-spelaren gjort alltså två mål ikväll och sänkte sin gamla klubb, dessutom gav han nytt hopp till bottenlaget i kampen om kvalplatser.