Brynäs krossade Örebro – första förlusten hemma

Örebro åkte på en förkrossande förlust hemma mot Brynäs under torsdagen, slutresultatet skrevs till 5-1 till gästerna från Gävle.

· Publicerad: 13 oktober 2022 · 23.34.

Örebro Hockey åkte under torsdagen på en tung förlust hemma mot Brynäs. Slutresultatet skrevs till 5-1 efter att Brynäs stängt ner Örebro effektivt i mitten av andra perioden. Det här var Brynäs första bortaseger och Örebros första hemmaförlust.

Brynäs har förvandlats till en svår motståndare för Örebro, detta var den femte raka grundspelsförlusten mot Gävlelaget. Detta då Örebro även förlorade borta tidigare under säsongen. Brynäs har också värvat hem Johan Larsson som visade upp vad nästan 500 matcher i NHL kan bidra med till ett lagbygge.

Annons ▾

Örebro tog ledningen men Brynäs vände

Örebro blev som sagt krossade av Brynäs ikväll, men det började faktiskt bra och höll i sig fram till mitten av andra perioden. Örebro tog ledningen i första perioden genom Marcus Hardegård, och gästerna kvitterade när Nick Olesen sköt ett hårt skott i slutet av perioden.

Örebro skapade flera bra lägen och kunde tagit ledningen i andra perioden. Kollapsen kom dock när Örebro först släppte in Greg Scott styrning och även Linus Ölunds 1-3 mål i spel fyra mot fem. Gästerna gjorde alltså mål i Örebros powerplay. Örebro tappade tålamodet och Brynäs kunde även göra mål i spel fem mot tre, denna gång var det Oula Palve som sköt.

Brynäs stängde ner hela tredje perioden som blev en transportsträcka fram till slutsignalen. Nick Olesen skulle dock avsluta målskyttet med hans andra mål för kvällen. Det innebar 1-5 till gästerna vilket också blev slutresultatet. Det här var Örebros första förlust hemma, men efter en avstickare till Ängelholm så kan Örebro nästa tisdag påbörja en ny svit när Skellefteå kommer på besök.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune  

FIKK - För att alla behövs