Katie Lockwood sänkte Kristianstad när KIF skrällvann

KIF Örebro slog under söndagen Kristianstad med 3-2 hemma på Behrn Arena, en av hjältarna skulle bli Katie Lockwood som gjorde två mål.

· Publicerad: 16 oktober 2022 · 19.15.

Söndagen den 16 oktober tog KIF Örebro emot Kristianstad hemma på Behrn Arena. Ett Kristianstad som inför matchen låg på andraplats i tabellen. Dock skulle KIF skrälla när Katie Lockwood stod för två mål.

Kristianstad har de senaste säsongerna varit ett spöke för KIF. Man har haft otroligt svårt att ta poäng på skånskorna men samtidigt har klubben legat precis utanför seriens toppskikt. Men på ett regnigt Behrn Arena skulle tillslut KIF ta död på sitt spöke när man vann med 3-2.

Annons ▾

Katie Lockwood sänkte Kristianstad

Dagens seger var en laginsats från KIF Örebro men en spelare kom att sticka ut, Katie Lockwood skulle med sina två mål bli personen i centrum. Hon kunde ge sitt KIF ledningen i den 33:e matchminuten, ett resultat som stod sig halvleken ut. Första halvlek var också jämn mellan den bägge lagen.

Berglind Ros Augustdottir skulle på nytt göra mål för KIF och utöka ledningen till 2-0 innan Kristianstad svarade. Tabitha Tindell kunde reducera efter ca 60 minuters spel. Men glädjen var kortvarig, Lockwood kunde bara tre minuter senare sätta 3-1, ett mål som senare också visade sig bli matchvinnande.

Kristianstad skulle skapa en massiv press mot KIF:s mål och många spelare fick offra sig för att hålla bollen ute. Tove Enblom fick göra flera ingripanden och efter en heroisk insats kunde dock KIF inte längre stå emot. Josefin Harrysson kunde trycka in en till reducering för gästerna men närmare kom inte Kristianstad och matchen slutade 3-2.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs