Emil Larsson sänkte Färjestad – gjorde hattrick

Emil Larsson blev stor hjälte när han sänkte Färjestad med sitt hattrick i tredje perioden, Örebro Hockey vann matchen med 4-1.

· Publicerad: 20 oktober 2022 · 23.29.

Torsdagen den 20 oktober tog Örebro Hockey emot Färjestad hemma i Behrn Arena. Matchen slutade 4-1 till Örebro efter att Emil Larsson gjort tre mål, alla mål kom dessutom i tredje perioden.

Regerande mästarna mot SHL:s bästa hemmalag, det var bäddat för en bra match i Behrn Arena. Och en fullsatt arena fick se en fartfylld match med bra spel. Ett spelförande Färjestad mot ett defensivt skickligt Örebro som nästan hela tiden checkade gästerna. vid varje anfall

Annons ▾

Färjestad tog ledningen sen klev Emil Larsson fram

De två första perioderna blev helt mållösa men underhållningsvärdet var ändå högt. Det skapades chanser och en som fortsatte att visa upp sig var Leo Carlsson som nästan lyckades sätta en puck första peridoen. Men det var gästerna som inledde målskyttet, i början av tredje perioden hittade Victor Ejdsell  målet och gav Färjestad ledningen.

Glädjen blev dock kortvarig, direkt därefter satte Emil Larsson 1-1, han skulle följa upp även med 2-1 i mitten av perioden. När sedan Färjestad tog ut målvakten i slutet av matchen passade Filip Berglund på att göra mål innan Larsson fastställde hatricket med ett nytt mål i tom kasse.

Örebro som inför veckan förlorat tre raka matcher har nu vunnit två matcher under ordinarie tid. Man ligger även på en andraplats i tabellen med lika många poäng som Växjö, det vänder fort i hockey som det brukar heta.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs