Utspelat Örebro Hockey straffade Luleå

Ett utspelat Örebro Hockey kunde vinna mot Luleå efter en dramatisk straffläggning. Backen Philip Holm kunde sätta avgörande straff.

· Publicerad: 25 oktober 2022 · 23.28.

Tisdagen den 25 oktober tog Örebro Hockey emot Luleå hemma i Behrn Arena. Matchen slutade 3-2 till Örebro efter att Philip Holm satte den avgjorde straffen i straffläggningen. Annars var det Luleå som spelmässigt var det bättre laget.

Det här var det första mötet mellan Örebro och Luleå, det var även repris från vårens kvartfinal mellan de bägge lagen. En slutspelsserie som Luleå vann med 4-1 i matcher. När de bägge lagen idag klev ut på isen gjorde Örebro det som serieledare medan Luleå ligger på play-in.

Annons ▾

Philip Holm straffade Luleå

Första perioden var jämn, men det kändes som Luleå inte riktigt hade vaknat till liv. Och framför allt känns det inte som samma lag som förra säsongen. Det var Örebro som tog ledningen också, och det var doldisarna som klev fram. Adam Hofbauer gjorde sitt första mål.

Luleå kom tillbaka och det var en gammal Örebrobekant som gjorde mål, Joonas Rask kunde skicka in 1-1 med ca två minuter kvar av perioden. Andra perioden blev en uppvisning i Luleås spelövertag, men också en uppvisning i Örebros försvar som är ett av de bättre i ligan. Andra perioden blev mållös.

I tredje perioden fortsatte gästernas övertag och det gav även utdelning. I mitten av perioden hittade Isac Brännström målet och gjorde 2-1. Men repliken kom, en kontring för Örebro och Emil Larsson sköt in 2-2, han använde en back för att skymma Joel Lassinantti. Leo Carlsson stod också för en snygg brytning i försvarszon som bidrog till en kontring, något som NHL-scouterna borde älskat.

Övertidsperioden tillhörde också Luleå som kunde föra spelet utan att få utdelning. Matchen fick avgöras på straffar, och det blev dramatik, straff efter straff räddades eller sköts utanför. Tillslut klev Örebros Philip Holm fram och avgjorde.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune  

FIKK - För att alla behövs