Timrå bröt Örebros segersvit efter avgörande på övertid

Örebro Hockey förlorade under lördagen hemma mot Timrå med 2-3, detta efter att Magnus Pääjärvi avgjort på övertid. Gästerna fullbordade en vändning.

· Publicerad: 29 oktober 2022 · 23.38.

Örebro Hockey är ett av de hetaste lagen i SHL just nu, inför kvällens hemmamatch mot Timrå hade man fem raka segrar. Man leder också serien och är det bästa hemmalaget. Därför vann gästande Timrå efter att Magnus Pääjärvi petat in en puck på övertid.

Matchen hade flera olika ansikten, under första perioden var Timrå spelmässigt bättre och vann skotten med 11-2 men i andra perioden var det Örebro som var bättre. De vann skotten med 11-3 men tillskillnad från gästerna gjorde man även mål. Först kunde Rasmus Rissanen skicka in pucken och därefter kunde Mathias Bromé utöka ledningen till 2-0.

Annons ▾

Timrå vände matchen och avgjorde på övertid

I tredje perioden kom Timrå tillbaka och det var deras kapten Anton Lander som klev in i handlingen. Första poängen fick han en assist på Emil Petterssons tidiga reducering och med ett par minuter kvar av perioden skickade han in 2-2. På övertid stod gästerna för en fräck och vågad taktik, de tog ut målvakten och Magnus Pääjärvi kunde skicka in seger målet som betydde 2-3.

Utöver segern för Timrå skulle matchen handla mycket om det som hände på läktaren. Framför allt bortastå där Timråsupportar under matchinledningen tände bengaler. Läktaren utrymdes men fansen fick komma tillbaka.

 

FIKK - För att alla behövs