Många besök i Örebro Skatepark under juli – oktober

Över 23000 personer besökte Örebro Skatepark mellan juli och oktober i år, detta kunde Örebro Skateboard och Kumbro Stadsnät berätta om under gårdagen.

· Publicerad: 3 november 2022 · 17.49.
Bilden tagen under en skateboard-tävling i Örebro Skatepark. Foto: Martin Avedal

Under gårdagen kunde föreningen Örebro Skateboard och Kumbro Stadsnät presentera siffror över antalet besökare i Örebro Skatepark. Det ska handla över 23000 besökare mellan juli och oktober.

Mätningarna har genomförts av Kumbro Stadsnät och deras wi-fi som finns på platsen. Och man påbörjade detta den 12 juli och avslutade dem den 24 oktober. Uppåt 23 434 besök har registrerats och ca 40 procent av dem kom tillbaka flera gånger.

Annons ▾

— Vi har hela tiden sett att vi har många besökare, men det känns fantastiskt att också kunna få siffror på det. Intresset för skateboard ökar hela tiden och nu kommer vi kunna följa utvecklingen under kommande år. Förhoppningsvis kommer den här typen av mätningar sprida sig till skateparker runt om i landet för att ytterligare öka intresset för sporten, säger Daniel Schön, verksamhetschef på föreningen Örebro Skateboard, som driver anläggningen.

Så har man mätt besökarantalet i Örebro Skatepark

Besöksantalet i skateparken mäts genom att en signal går från exempel vis en mobil eller surfplatta  som har sitt wi-fi påslaget till Kumbro Stadsnäts öppna wi-fi. Det finns två accesspunkter i skateparken som möjliggör det öppna wi-fi nätet.

Det är ingen personlig data som registreras och sparas för att möjliggöra denna mätning utan det handlar endast om en signal från telefonens hårdvara. Mätningen startade den 12 juli i år och fram tills den 24 oktober har det uppmätts 23 434 besök, ungefär 40 procent av detta är återkommande besök.

— Siffrorna belyser omfattningen och vikten av föreningens dagliga närvaro och ansvarstagande på platsen. För oss är föreningens verksamhet i skateparken Örebros största öppna fritidsgård där vi möter och aktiverar en stor mängd av stadens ungdomar, barn och vuxna. Föreningens trygghetsskapande värdskap på platsen är nyckeln till framgångssagan om Örebro Skatepark, berättar Daniel Nätterdal, ekonomichef på föreningen Örebro Skateboard.

Örebro Skatepark invigdes 2015

Örebro Skatepark har funnits sedan 2015. Den ordinarie säsongen sträcker sig från 1 maj till sista augusti. Under den perioden är parken bemannad sju dagar i veckan. Föreningen Örebro Skateboard har funnits sedan 1996. 

Kumbro Stadsnät är det kommunala fibernätet i Örebro och Kumla. Bolaget har kopplat upp fastigheter till fibernätet sedan 2001 och är en pålitlig leverantör av framtidssäkra kommunikationslösningar. 

Statistik

Juli (12-31/7): 3474
Augusti: 6973
September: 7971
Oktober (1-24/10): 5018

Toppar:
28/7: 447
26/8: 398
8/9: 371
12/10: 403

FIKK - För att alla behövs