Bildspecial – Svensk Wrestling i Örebro

Fredagen den 4 november besökte Svensk Wrestling – Uppgörelsen Örebro och Conventum Kongress. Örebro Tribune var på plats för att bevaka eventet.

· Publicerad: 4 november 2022 · 23.50.

Fredagen den 4 november besökte Svensk Wrestling – Uppgörelsen Örebro och Conventum Kongress. Wrestling är en typ av brottning där nästan alla medel är tillåtna men mycket är egentligen bara show och uppgjort på förväg.

Den typ av Wrestling som örebroarna fick se på Conventum var den amerikanska varianten WWE. Som under 80 och 90-talet blev populärt både i USA och Sverige. Kända profiler blev bland annat Hulk Hogan och den numera populäre skådespelaren Dwayne Johnson.

Annons ▾

En underhållande uppgörelse

Svensk Wrestling – Uppgörelsen bjöd på underhållning i stort sätt från när The Hives vokalisten Pelle Almqvist klev ut på scenen till sista matchen avgjordes. Alla gick att hitta ikväll, dryga influenser från Stockholm, spänniga brottare från Norge och Danmark, en uppgörelse mellan en orten-kille, en Blackmetal-kille och en turkisk kampsportare.

Allting är som sagt show och publiken eldas på hela tiden, det blir tydligt vem som är ond och god. I titelmatchen gjorde Conny Mejsel och Johnny från Sandviken upp mot de spänniga Dmitry The Beast from the East och Daniel Stek. Samtidigt som en kaxig influenser står bredvid och elda på. Conny och Johnny gick vinnande ur striden, vilket inte var oväntat.

Men kvällens roligaste match var nog den mellan den finske Valentine och spanske El Vecino. Innan Valentine besegrade El Vecino lyckades dock spanjoren rida på honom som en åsna och dra ner byxorna på honom därefter. Här kommer ett par bilder från kvällen när Svensk Wrestling besökte Örebro.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs