Bildspecial – The Latin Kings på Makeriet

Lördagen den 12 november uppträdde The Latin Kings på Makeriet i Örebro. Örebro Tribune var på plats för att bevaka konserten.

· Publicerad: 12 november 2022 · 22.55.

Lördagen den 12 november besökte kultbandet The Latin Kings Örebro och Makeriet. Örebro Tribune var på plats för att bevaka konserten med det svenska hiphop-bandet.

The Latin Kings är just nu ute på en Sverigeturné där ett av stoppen var Örebro. Bandet var när de debuterade 1994 banbrytande inom den svenska Hiphop-scenen, en av deras största hits är låten Snubben. Dessutom blev frontmannen Dogge Doggelito en medieprofil.

Annons ▾

The Latin Kings – en positiv överraskning

The Latin Kings klev upp på Makeriets scen runt klockan 20:15. Och vi på Örebro Tribune ska vara ärliga då vi inte hade höga förväntningar på konserten. Mycket för att bandet varit frånvarande de senaste 15 åren samt att Dogge Doggelito har satsat mycket på andra karriärer vid sidan av.

Men det här var en positiv överraskning, The Latin Kings känns fortfarande pigga och har inte än tappat tonen. Dogge Doggelito har fortfarande en bra scennärvaro och man får inte glömma bort Rodde som även hade stora framgångar med Infinite Mass.

Kvällens konsert blev en nostalgitripp till 90-talet när The Latin Kings tog hiphopen in på topplistorna. Här kommer ett par bilder från konserten på Makeriet.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune  

FIKK - För att alla behövs