Örebro Volley vann toppmötet mot Göteborg

Under lördagen tog Örebro volley emot Göteborg hemma i Idrottshuset, det här var ett toppmöte i Elitserien som Örebro vann med 3-0 i set.

· Publicerad: 12 november 2022 · 18.25.

Lördagen den 12 november tog Örebro Volley emot Göteborg hemma i Idrottshuset. Göteborg är nykomlingar i högsta serien och har överraskat. Inför matchen låg de på en andraplats medan Örebro låg på en tredjeplats, det här var alltså ett toppmöte.

Men matchen blev en rätt ensidig historia där Örebro visade sin tyngd och Göteborg hade svårt att hänga med. Setsiffrorna skrevs till 25/19, 25/21 och 25/11 där Örebro vann med 3-0 i set. Två av seten var ojämna, andra set ser jämnt ut på resultatet men Örebro ledde med 11-2 innan gästerna vaknade till. I tredje set orkade inte Göteborg komma tillbaka som de gjorde i andra och det slutade på 25-11.

Annons ▾

I matchens slutminuter gjorde även Iryna Bielova debut för Örebro Volley. Hon flydde från sitt hemland Ukraina när Ryssland invaderade, på läktaren fanns hennes familj som fick bevittna debuten. Örebros finska stjärna Iida Murto kunde även gå upp på 1000 inspelade elitseriepoäng men när slutsignalen gick stod hon kvar på retsamma 999 poäng. Hennes Örebro erövrade dock andraplatsen i tabellen från Göteborg.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs