Örebro Teater och City Örebro bjuder in till julinvigning

Örebro Teater och City Örebro bjuder in till julinvigning fredagen den 25 november, detta sker på Järntorget och Teaterplan i Örebro.

· Publicerad: 21 november 2022 · 13.40.

Den 25 november bjuder City Örebro och Örebro Teater in till invigning av julen på Järntorget och Teaterplan. Under kvällen tänds julbelysningen i city, julbocken invigs, det blir körsång och julpoesi bland mycket annat. Evenemanget är också gratis.

Julbocken invigs tillsammans med PEAB, KFUM voxette sjunger julsånger och tomtar är på plats och delar ut godis till alla barn. I år är kulturen i fokus, där Örebro Teater bjuder in till öppen repetition av familjeföreställningen Comedy Queen och det blir julpoesi med Klubb Bubbla på teatertrappan.

Annons ▾

Programmet för kvällen

16.00-17.00 Öppet rep av Comedy Queen på Örebro Teater, Stora scenen
(först till kvarn, bokning sker till biljettkassan på Örebro Teater).

17.00-18.00 Invigning av julbocken tillsammans med fodervärdarna PEAB och City Örebro. KFUM voxette stämmer upp i sång och tomtarna hälsar alla barnen välkomna.

17.00-19.00 Mini-julmarknad på Teaterplan med Rosengrens skafferi och småpraliner.

18.00-18.40 Dikter på teatertrappan
Är det Viktor Rydbergs tomte, Lord Tennysons klockor eller morbror Bengts grötrim som definierar julens poesi? – Inget av det, om du frågar Klubb Bubblas Michael Horvath. Istället presenterar han här en enaktare full av nyskriven juldikt, av lokala poeter. Du kan tro på Jesus, Coca cola-tomten eller på din egen plånbok. Du kan ha en elräkning som går i taket eller tappat din skinkmacka i golvet. Poesin kan hjälpa oavsett.

FIKK - För att alla behövs