Frölunda nollade Örebro i Behrn Arena

Örebro Hockey tog under torsdagen emot Frölunda hemma i Behrn Arena, matchen slutade 3-0 till gästerna efter mål i tom kasse i tredje perioden.

· Publicerad: 24 november 2022 · 23.18.

Torsdagen den 24 november tog Örebro Hockey emot Frölunda hemma i Behrn Arena. Och det var gästerna som kunde ta hem matchen då man vann med 3-0. Inför andra perioden hyllades även Börje Salming som gick bort under kvällen.

Frölundas seger grundlades i andra perioden när man gjorde två mål. Först kunde Filip Johansson peta in 1-0 och förre NHL-proffset Loui Eriksson satte 2-0 i spel fem mot tre. Bland annat tillkom andra målet efter en omdiskuterad utvisning på Rasmus Rissanen. Men även Petrus Palmu och Gustav Backström bidrog till gästernas powerplay när de drog på sig tveksamma utvisningar.

Annons ▾

Matchen i sin helhet tillhörde Frölunda och de kunde även sätta en puck i tom kasse. Örebro som dock lyckades etablera en viss press under tredje perioden såg ofokuserade ut och tappade en hel del puckar. Dessutom hade hemmalaget en puck i mål en målburen hade flyttats innan pucken gick in. Under första perioden nåddes nyheten att legendaren Börje Salming hade gått bort, och han hyllades med en tyst minut inför andra perioden.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs