Växjö krossade Örebro hemma i Behrn Arena

Torsdagen den 1 december tog Örebro emot serieledarna Växjö, det blev en tung förlust för hemmalaget när gästerna vann med 5-1.

· Publicerad: 1 december 2022 · 23.37.

Örebro Hockey åkte under torsdagen på sin fjärde raka förlust när serieledarna Växjö kom på besök. Det blev en ensidig seger till gästerna som vann med 5-1. Örebro såg tröttkört ut och hade svårt att skapa press i anfallszon.

Växjö vann första perioden med 1-3, men den var jämnare än vad resultatet visade. Tobias Rieder gav dock gästerna ledningen efter ca fem minuter. Philip Holm kvitterade för Örebro men gästerna kunde på nytt ta ledningen genom Dan Sexton. Man fick även ett till mål när Ludvig Nilssons skott styrdes in av en Örebroskridsko.

Örebro fick öppna andra perioden i powerplay och både Rodrigo Abols och Leo Carlsson var nära men missade sina lägen. Istället kunde Växjö avsluta perioden med att göra två mål genom Kalle Kossila och Manuel Ågren. I sista perioden var det bara Växjö, man vann skotten med 12-2 och stängde ner Örebro helt.