KIF Örebro beviljas elitlicens för nästa säsong

KIF Örebro har klarat de krav för att spela i OBOS Damallsvenskan, därför har klubben beviljas elitlicens för nästa säsong.

· Publicerad: 6 december 2022 · 11.02.

Den damallsvenska klubben KIF Örebro beviljas elitlicens för nästa säsong. Detta kunde Svenska Fotbollförbundet (SvFF) under gårdagen bekräfta. Klubben har klarat de krav för att spela i OBOS Damallsvenskan.

— Inget överraskande besked, vi var trygga i att vi skulle få elitlicens. Men det känns bra att ha det svart på vitt. Det är ganska stora krav som ställs på klubbarna för att spela i Sveriges högsta serie, där vi lägger ner en hel del tid varje år på att klara de kraven. Så bra jobbat av alla inblandade, säger Fredrik Stengarn på klubbens hemsida.

Annons ▾

Ingen elitlicens till Eskilstuna United

Dock är det inte lika muntert hos KIF:s närmaste rivaler Eskilstuna United. Klubbens som slutade på en åttondeplats i serien förra säsongen blev inte beviljade en elitlicens och kommer bli tvångsdegraderade till Elitettan. Fredrik Stengarn framför sympatier till alla verksamma i Eskilstuna United.

— Jag vet att vännerna i United har kämpat stenhårt både på och utanför planen under året. Vi var under samma press 2017-2020, med hotad licens. Så jag kan relatera. Och vi Örebroare minns säkert alla när ÖSK flyttades ned. Oerhört tungt besked för en klubb och en stad, och för laget som kämpat på planen. Så från oss i KIF vill jag skicka en stor portion omtanke till alla i och runt Eskilstuna United. Men de kommer tillbaka! Vi siktar på allsvenskt El Gnällico-derby igen 2024!

FIKK - För att alla behövs