Örebro Hockey värvar Radek Muzik från Luleå

Örebro Hockey kunder under onsdagen meddela att forwarden Radek Muzik ansluter till klubben. Han kommer från spel i Luleå.

· Publicerad: 7 december 2022 · 23.28.
Arkivbild: Martin Avedal

Örebro Hockey kunde under onsdagen meddela att de värvat forwarden Radek Muzik från Luleå. Den 21-årige tjecken har spelat 112 matcher och gjort 15 poäng under sin sejour i SHL.

— För oss är det viktigt att förstärka vår trupp. I Radek får vi in en intensiv spelare som kommer att bidra med en bra energi och en stark kämpaglöd. Radek ansluter till oss direkt och är aktuell för spel redan i morgondagens match mot HV71, säger Stefan Bengtzén på klubbens hemsida.

Annons ▾

Radek Muzik kom till Luleå inför säsongen 2018/19 efter att spelat juniorhockey i HC Plzen. För de unge tjecken blev det även spel i Luleås ungdomslag innan han debuterade i SHL. Nu står det klart att han efter 112 matcher lämnar Norrbotten för Närke.

— Först och främst är jag jättetaggad. Det ska bli kul att träffa laget alla runt om kring. Jag är redo att spela direkt och nu har jag fullt fokus på att ge allt för Örebro, säger Radek Muzik.

FIKK - För att alla behövs