Kent Persson lämnar posten som ordförande i ÖSK

Kent Persson lämnar posten som ordförande i ÖSK Fotboll, detta kunde han skriva på klubbens hemsida under torsdagsförmiddagen.

· Publicerad: 8 december 2022 · 12.47.
Arkivbild: Pressbilden

Kent Persson kunde under torsdagen meddela att han lämnar posten som ordförande i ÖSK Fotboll. På klubbens hemsida skriver han ”Jag lämnar ordförandeskapet i ÖSK”.

Kent Persson tillträdde på posten som ordförande för ca ett år sen. Då hade nyligen ÖSK åkt ur Allsvenskan och började återtåget till högsta serien. Något som aldrig hände, och klubben genomgick istället ett nytt år av turbulens.

Annons ▾

— Under det senaste året har jag ägnat en stor del av min vakna tid åt att försöka lotsa ÖSK genom denna turbulens. Det var tyvärr inte bara det sportsliga som visade sig ha problem. Organisationen i övrigt och inte minst ekonomin behövde en rejäl genomlysning och stora förändringar. Nu, när säsongen är över, kan man konstatera att vi klarade kontraktet för Superettan, långt ifrån den målsättning som fanns efter förra säsongen men en framgång i förhållande till hur det sportsliga fungerat, säger Kent Persson.

Har inte den tid som krävs för att kunna leda ÖSK

Kent Persson själv skriver även att anledningen till att han lämnar ÖSK är tiden och energin. Utöver ordförandeskapet i ÖSK arbetar han inom fastighetsbranschen, och den kommer kommande år stå inför en stor utmaning.

— Jag har ett jobb som tar mycket tid och som kommande år kommer innebära många fler tjänsteresor. Fastighetsbranschen står inför stora utmaningar. Det innebär att jag inte längre har den tid som krävs för att kunna leda ÖSK i det viktiga och omfattande förnyelsearbete. 2022 har också tagit alldeles för mycket tid och energi av mig. Den energi och kraft som behövs framåt har jag helt enkelt bränt under 2022. Så av omtanke för den klubb jag gett allt för det senaste året väljer jag därför att träda tillbaka.

FIKK - För att alla behövs