Wednesday – underhållande men inte så unik

Örebro Tribune har sett den nya Netflix-serien Wednesday som hade premiär den 23 november. Här kommer vårt omdöme om serien.

· Publicerad: 11 december 2022 · 21.11.
Bild: Netflix

Den 23 november hade den nya TV-serien Wednesday premiär på Netflix. I den får man följa tonåringen Wednesday Addams som är en av medlemmarna i den konstiga familjen Addams. Nu får man följa hennes tid på skolan Nevermore Academy.

Familjen Addams skapades av tecknaren Charles Addams som en seriestrip i The New Yorker 1938. På 60-talet adapterades den täcknade serien till en populär TV-serie, Barry Sonnenfeld gav också familjen nytt liv i två filmer som kom 1991 och 1993. Nu var det dags igen när Netflix släppte Wednesday där den gotiske mästaren Tim Burton är involverad.

Annons ▾

Handling:

Efter ett nytt illdåd på sin skola flyttas Wednesday Addams till Nevermore Academy, en skola för unika och speciella tonåringar, Något som skulle passa Wednesday, iaf om du frågar hennes konstiga föräldrar Gomez and Morticia Addams.

När Wednesday anländer till skolan planerar hon att rymma och försvinna men snart upptäcker hon att en mörk hemlighet gömmer sig inom skolans väggar. Saken blir inte bättre av att ett monster härjar i skogarna utanför skolan och den närliggande staden Jericho.

Omdöme om Wednesday

Familjen Addams har alltid varit ett underhållande koncept med fokus på svart och makaber humor. Barry Sonnenfelds filmer från tidigt 90-tal var barnsligt underhållande. Framför allt när Wednesday och Pugsley skickas till sommarkollo och ställer till med bus.

Att man nu släppt en TV-serie som fokuserar på Wednesday Addams är därför väldigt spännande att se. Hon är den mest intressanta karaktären, dyster men intelligent, något som självklart dyker upp i TV-serien. Jenna Ortega är prefekt i huvudrollen som den svartklädda upprorsmakaren och gör verkligen karaktären till sin egen.

De mest inbitna Burton-fansen kommer inte bli besvikna, allting finns i Wednesday. Spökhuset från Beetlejuice, skräcken från Sleepy Hollow och den färgglada och pittoreska småstaden från Edward Scissorhands. Allting ihop mixat med Burtons speciella gotiska stil.

Men där familjen Addams var unika så är inte TV-serien Wednesday det. Nu när man breddad deras värld påminner den mer om en blandning mellan, Harry Potter, X-men och Twilight. Det tar bort den unika charmen som fanns men trots det är fortfarande Wednesday en underhållande serie.

FIKK - För att alla behövs