Doldisarna klev fram när Örebro slog Leksand

Örebro Hockey slog Leksand med 6-3 efter att två doldisar klivit fram, både Oliver Eklind och Marcus Hardegård blev tvåmålsskyttar i kväll.

· Publicerad: 17 december 2022 · 22.50.

En av de bästa matcherna i Behrn Arena hittills denna säsong? Mötet mellan Örebro och Leksand hade allt, det blev en magisk lördagskväll där två doldisar klev fram för hemmalaget. Både Oliver Eklind och Marcus Hardegård blev tvåmålsskyttar.

Leksand var det spelförandelaget och såg taggade ut, det har kan vara dalmasarnas bästa match i Behrn Arena. Men trots flera powerplay, en straff och en intensiv press i anfallszon så vann de inte. Örebro kontrade sönder motståndarna och var grymt effektiva när de vann med hela 6-3.

Leksand har svårt att vinna mot Örebro

Örebro var inte bara ruggigt effektiva, de gjorde snygga mål också. Leksand pressade på under de första fem minuterna men när Örebro fick en kontring kunde Linus Öberg skicka in 1-0. Gästerna fortsatte att pressa men istället utökade Oliver Eklind ledningen halvvägs in i första perioden, detta innan Kalle Östman kunde reducera i powerplay.

Leksand har utvecklat en form av lillebrorskomplex till Örebro. Det spelar ingen roll hur bra laget spelar, de förlorar alltid mot Örebro. I början av andra perioden fick gästerna ett powerplay men Örebro skapade en kontring där Marcus Hardegård följde med upp och kunde sätta 3-1. Ett av hans snyggaste mål i karriären.

Mathias Bromé kunde retsamt sätta 4-1 i powerplay, detta efter att Leksand bränt flera chanser i denna spelform. Dock skulle Anton Lindholm krympa avståndet med ett mål men Örebro svarade direkt genom Hardegård som kunde göra sitt andra för kvällen. Gästerna gav dock inte upp och Lucas Elvenes reducerade till 5-3 innan andra perioden var slut.

Men när Oliver Eklind satte sitt andra mål för kvällen i mitten av tredje perioden var det definitivt avgjort. Resterande del av perioden blev en transportsträcka till slutsignalen. Örebro inkasserade sin fjärde raka seger samt en ny seger mot lillebror Leksand.