ÖrebroBostäder satsar på vindkraft – i Sunne

ÖrebroBostäder satsar på vindkraft, detta då Bixia Gryningsvind förvärvar två vindkraftverk i en ny vindkraftspark i värmländska Sunne.

· Publicerad: 21 december 2022 · 11.50.
Arkivbild

ÖrebroBostäder meddelade under onsdagen att de kommer satsa på vindkraft. Detta gör man tillsammans med Stångåstaden och Tekniska Verken, alla de tre äger andelar i bolaget Bixia Gryningsvind.

Vindkraftverken ligger i en ny vindkraftspark som utvecklas av Tekniska verken i värmländska Sunne. Bixia Gryningsvind haft möjlighet att förvärva andelar som motsvarar två vindkraftverk i parken, skriver ÖBO i ett pressmeddelande.

Annons ▾

Satsningen innebär en ökning av årsproduktion från cirka 41 Gwh per år till cirka 68 Gwh per ett normalår, vilket motsvarar ÖrebroBostäder och Stångåstadens totala användning av fastighetsel.

— Det är genom samarbeten vi genomdriver de stora förändringarna. Satsningen på vindkraftverk är en sådan. I en tid av energikris är egenproducerad el en allt viktigare beståndsdel för att klara landets energiförsörjning. En årsproduktion på 68 Gwh motsvarar med råge den energiförbrukning våra bolag har tillsammans. Detta är ett viktigt steg som bidrar till att göra ÖBO, Örebro och Sverige klimatneutralt, säger Ulf Rohlén, vd ÖrebroBostäder.

FIKK - För att alla behövs