Rodrigo Abols lämnar Örebro Hockey efter säsongen

Rodrigo Abols lämnar Örebro Hockey efter säsongen, detta kunde letten bekräfta under nyårsdagen. Ny klubb är seriekonkurrenten Rögle.

· Publicerad: 1 januari 2023 · 16.44.

Det var under nyårsdagen som Expressen kunde avslöja att Örebro Hockeys lagkapten Rodrigo Abols skulle vara klar för Rögle. Ett par timmar senare kunde den 26-årige letten bekräfta övergången.

Till lokala medier utrycker Rodrigo Abols att han gärna hade stannat i Örebro. Detta då klubben betytt mycket för hans utveckling, men enligt Abols kom det aldrig något nytt erbjudande för förlängning. Till slut förstod han att det aldrig skulle komma och valde en annan klubb istället.

Annons ▾

Rodrigo Abols kom till Örebro inför säsongen 2017-18 och är efter en avstickare till Nordamerika inne på sin femte säsong i Örebro. Under förra säsongen blev han dessutom utsedd till lagkapten. På 192 spelade SHL matcher har Abols gjort 60 mål och 116 poäng.

FIKK - För att alla behövs