Färjestad vann galen match i Behrn Arena

Tisdagen den 3 januari tog Örebro emot Färjestad, det blev en seger för bortalaget med 4-5 efter att man vänt ett 4-1 underläge.

· Publicerad: 3 januari 2023 · 23.46.

Tisdagens drabbning mellan Örebro Hockey och Färjestad blev en galen tillställning. Publiken bjöds på straffar, två bortdömda mål, nio fullträffar och ett till Örebropubliken förödande avgörande på övertid. Färjestad vände ett 4-1 läge till 4-5 när Victor Ejdsell blev matchhjälte.

Matchen hade många skepnader men började bra för Örebro. Kristian Näkyvä kunde göra 1-0 redan efter en minuts spel. Örebro såg hunriga ut och hade bra fart på skridskorna. Men när Linus Öberg fick ett mål bortdömt tog gästerna över. Och kvitteringen kom i powerplay genom Marcus Nilsson.

Annons ▾

Färjestad hade med sig vind i seglen när de bägge lagen klev ut i andra perioden men efter att Linus Öberg fått ett till mål bortdömt (den här gången för spark) vände Örebro. När Öberg för tredje gången fått sätta pucken i mål var det ett korrekt mål och Örebro avslutade andra perioden med en ledning.

Galen vändning av Färjestad

I början av tredje perioden fortsatte Örebro styra spelet, man fick en straff tidigt i perioden efter att Rodrigo Abols blivit nerdragen, Han gjorde inga misstag och satte 3-1. När Elias Ekström bökade in 4-1 kändes matchen avgjord. Linus Öberg kunde även gjort mål på kvällens andra straff men brände.

Men Färjestad kom tillbaka, ett mål från Michael Lindqvist i mitten av perioden gav nytt hopp. När sedan Joakim Nygård satte 4-3 i boxplay började Örebro darra och gästerna tugga på. Kvitteringen var dock tuff för hemmalaget, Färjestad hade två farliga styrningar men lyckades hålla kvar pucken i zon och med 4 sekunder kvar hittade Remi Elie målet.

På övertid var det inte snack om saken, Färjestad lyckades på nytt bita sig kvar i Örebros zon och Victor Ejdsell fick pucken omarkerad framför Jhonas Enroth och kunde avgöra. Gästerna fick efter sin galna vändning med sig en extra poäng hem till Karlstad, samtidigt bröt man Örebros fina segersvit.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune  

FIKK - För att alla behövs