Lars Wirén ny polisområdeschef i Örebro

Lars Wirén blir ny polisområdeschef i Örebro, han kommer från en liknade tjänst i Värmland. Den tjänsten tas över av Anna Hallqvist.

· Publicerad: 11 januari 2023 · 18.11.
Lars Wirén, Foto infälld: Polisen. bakgrund: Martin Avedal

Polismyndigheten kunde under onsdagen presentera den nya polisområdeschefen i Örebro. Det blir Lars Wirén som kommer från liknande tjänst i Värmland, där blir han ersatt av Anna Hallqvist.

— Som polisområdeschef har man ett geografiskt ansvar. Det är både utmanande och inspirerande att tillsammans med medarbetare, chefer och samverkanspartners få forma och utveckla en verksamhet tillsammans och som så direkt påverkar tryggheten i människors vardag. Jag är otroligt glad och full av energi att ta mig an mitt nya uppdrag, säger Lars Wirén på polisen hemsida.

Annons ▾

Lars Wirén har tidigare arbetat i Örebro Län

Lars Wirén kommer närmast från ett uppdrag som polisområdeschef i Värmland. Ett uppdrag som han har haft sedan 2015. Lars har en lång karriär som polis och han har framförallt arbetat i Örebro län. Han har bland annat arbetat som områdespolis, yttre befäl, närpolischef och biträdande operativ chef.

Hans gamla tjänst i Värmland kommer nu Anna Hallqvist ta över. Hon kommer närmast från ett uppdrag som sektionschef på den regionala utredningsenheten i Bergslagen. Anna har en lång karriär, som polis, som startade på Klara närpolisstation i Stockholm. Därefter har hon bland annat jobbat mot människohandel, som förhandlare och varit tillförordnad chef på utredningssektionen i Värmland. Hon har dessutom en fil kand i psykologi från USA.

Anna Hallqvist. Foto: Polisen

— Jag känner mig ödmjuk, stolt och väldigt glad över att ha fått detta fina samhällsuppdrag. Vi har tillsammans en stor utmaning i det brottsbekämpande uppdraget och behöver utforska de outnyttjade krafterna och möjligheterna som finns runt om oss i samhället genom att berätta vad vi ser. Till en början blir det viktigaste för mig att lyssna in hur medarbetarna uppfattar lägesbilden utifrån sin vardag och sina uppdrag samt att lära känna den nya ledningsgruppen, säger Anna på polisen hemsida.

FIKK - För att alla behövs