Örebro vann mot Linköping med 4-1

Örebro Hockey vann under torsdagskvällen med 4-1 hemma mot Linköping, hemmalaget tog ledningen tidigt och gästerna kom aldrig ikapp.

· Publicerad: 12 januari 2023 · 23.48.

Örebro Hockey tog en ny trepoängare hemma mot Linköping under torsdagen. Man vann med 4-1 efter att bland annat Leo Carlsson gjort mål, Elias Ekström och Rodrigo Abols höll sina poängsviter vid liv samt att Jonas Arntzen räddade 38 skott.

Det var egentligen inget snack om saken, Örebro kunde tidigt etablera en ledning när Christopher Mastomäki efter 49 sekunder satte 1-0. Därefter höll man undan Linköping, och gästerna fick hela tiden jaga i underläge. Leo Carlsson utökade ledningen till 2-0 innan gästerna äntligen fick in en puck i slutet av andra genom Ty Rattie.

Annons ▾

I tredje perioden gjorde Oliver Eklind tidigt 3-1 medan Rodrigo Abols avslutade kvällen med ett snyggt mål. Linköping var inte dåliga, de hade bra fart under skridskorna och sköt många skott mot Arntzen. Många av skotten var dock ofarliga och norrmannen kunde se dem. I slutändan tog Örebro en relativt enkel seger.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs