Oskarshamn krossade Örebro efter drömstarten

Oskarshamn krossade Örebro med 5-1 under torsdagen, detta var gästernas första seger i Behrn Arena sen de klev upp i SHL.

· Publicerad: 26 januari 2023 · 23.34.

Två mål efter fem minuter, kvällens match mellan Örebro och Oskarshamn blev en ensidig historia. Gästernas drömstart blev en mardröm för Örebro som såg tröttkört och ofokuserade ut. Slutresultatet blev 5-1 till gästerna som tog viktiga poäng i slutspelsjakten.

Oskarshamn drog tidigt på sig en utvisning men detta hindrade inte dem från att göra två mål på ca 1.30 min. Johannes Salmonsson satte 0-1 och Jiri Smejkal skickade in 0-2, bägge målen kom på frilägen. Gästerna hade bud på fler mål under första perioden men fick nöja sig med två.

Andra perioden inleddes med ett nytt powerplay för Örebro, den här gången hittade man målet när stekhete Rodrigo Abols reducerade. Men Örebro fick aldrig igång spelet och Oskarshamn kunde retsamt skicka in 1-3 och på ett misslyckat byte gjorde man 1-4. Detta var säsongens första mål från både Juuso Riikola och Jonas Engström.

Örebro såg trötta ut och sista perioden blev en transportsträcka till slutsignalen. Oskarshamn skulle dock bjuda på ett mål till när Ahti Oksanen satte en straff. Segern var gästernas första i Behrn Arena sen klivet upp i SHL. Örebro då, de vill helst glömma den här kvällen och gå vidare.