Örebro tog blytung seger hemma mot Frölunda

Torsdagen den 2 februari tog Örebro Hockey emot Frölunda i Behrn Arena, det blev en hemmaseger med 3-2 efter bl.a. två mål från Emil Larsson.

· Publicerad: 2 februari 2023 · 23.39.

Inget vara för evigt och det skulle Örebro under torsdagskvällen bevisa. Frölunda och Brynäs har länge var Närkeklubbens stora övermän i SHL. Men ikväll skulle Örebro äntligen slakta en demon även om det blev spännande mot slutet av matchen.

Frölunda hade fart men Örebro hade spelet, långa stunder under matchen spelade hemmalaget ut gästerna. Men målmässigt vart det jämnt, Örebro hade fler farliga chanser men Frölunda gjorde mål på de få lägen de fick. Gästernas Frederik Dichow hade också hjälp av stolparna och ribban vid ett par tillfällen.

Annons ▾

Emil Larsson blev tvåmålsskytt mot Frölunda

Örebro tog ledningen i första perioden när Emil Larsson styrde in en puck i powerplay. Målet stod sig till tredje perioden där Frölunda kunde kvittera genom Petteri Lindbohm. Han sköt ett hårt slagskott som bara rasslade till bakom Jhonas Enroth. Men här visade Örebro mental styrka när Oliver Eklind kunde skicka in 2-1 nästa direkt efteråt.

När Emil Larsson skickade in 3-1 med sitt andra mål för kvällen kändes matchen avgjord. Men Frölunda skulle reducera genom Filip Johansson och de avslutande två minuterna blev spännande. Frölunda tog ut Dichow men Örebro kunde hålla undan och säkra tre blytunga poäng i jakten på toppen i tabellen.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune    

FIKK - För att alla behövs