Örebro besegrade Sollentuna trots tufft motstånd

Lördagen den 18 februari tog Örebro Volley emot Sollentuna hemma i Idrottshuset. Man vann med 3-1 (25–16, 25–23, 22–25 och 25–15).

· Publicerad: 18 februari 2023 · 19.55.

Lördagen den 18 februari tog Örebro Volley emot Sollentuna hemma i Idrottshuset. Hemmalaget vann med 3-1 men fick slita hårt för poängen då gästerna bjöd upp till kamp.

Det var svårt att tro att Sollentuna skulle stå upp mot Örebro under dagens match. Man tog visserligen ledningen i första set men efter ett par bollar kunde Örebro köra över gästerna, som dock tilläts putsa till sifforna till 25-16.

Annons ▾

Men i andra set vaknade gästerna och man tog återigen ledningen tidigt. Den skulle stå sig slutet av setet när Örebro visade stark mental styrka och gick om och vann setet med 25-23. Sollentuna tog dock med sig spelet in i tredje set där Örebro inte orkade stå emot, nu vann gästerna med 22-25.

I matchens fjärde set verkade dock det som Sollentunas att energi var slut. Örebro tog en stor ledning som gästerna inte kunde rubba, man krossade bortalaget med 25-15 och vann matchen. I och med segern leder nu Örebro serien, dock har tvåan Engelholm två mindre matcher spelade.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs