Örebro Hockey avancerar till NDHL

Örebro Hockey spelar i NDHL från och med nästa säsong. Damerna fick med sig en poäng från matchen på bortaplan mot Hedesunda.

· Publicerad: 19 februari 2023 · 19.33.
Arkivbild: Pressbilden

Under söndagen blev det klart att Örebro Hockeys damlag avancerar till NDHL. Det är den näst högsta divisionen i det svenska seriesystemet för damhockey. Avancemanget blev klart efter att Örebro vunnit kvalserien.

Inför dagens match behövde Örebro Hockey enbart ta en poäng för att säkra seriesegern i kvalserien. För motståndet stod Hedesunda på bortaplan. Matchen slutade 4-3 till hemmalaget efter seger på övertid. Detta räckte för Örebro som tappade en 1-3 ledning i tredje perioden.

Annons ▾

— Örebro höll undan och tog matchen till förlängning. Väl där kunde Thea Lööf avgöra för Hedesunda. Målskyttar för Örebro ska varit Malin Wong och Camilla Nilsson, där Nilsson sköt två mål, skriver Örebro Hockey på sin hemsida.

FIKK - För att alla behövs