Elbilarna ökar kraftigt i Örebro län

Elbilarna ökar kraftigt i Örebro län, detta kunde Myndigheten Trafikanalys presentera i en rapport som skickades ut förra veckan.

· Publicerad: 20 februari 2023 · 12.47.
Arkivbild

I slutet av 2022 fanns det 3 994 elbilar i trafik i Örebro län. Jämfört med året innan så har antalet elbilar i länet ökat med 97 procent. Det visar ny statistik från Trafikanalys som de har publicerat i ett pressmeddelande.

— 2022 var året då elbilarna verkligen fick sitt genombrott. Var tredje nyregistrerad bil under året var en elbil. Men omställningen tar tid, dels på grund av det stora antalet personbilar, dels på grund av att en personbil i genomsnitt är 20 år gammal när den skrotas, säger Anette Myhr statistiker på Trafikanalys.

Annons ▾

I Örebro län är 3 procent av personbilarna i trafik elbilar. Elbilar tillsammans med laddhybrider gör att andelen laddbara bilar kommer upp i 6 procent. Det är fortsatt bensindrivna bilar som dominerar med en andel på 51 procent av den totala personbilsflottan. Örebro kommun har den högsta andelen elbilar i länet, 3,3 procent.

Antal personbilar i trafik per drivmedel i fem av Örebro läns kommuner

Bild: Trafikanalys

FIKK - För att alla behövs