Flest vinterolyckor sker på E18 i Örebro Kommun

Försäkringsbolaget If skriver i ett pressmeddelande att flest vinterolyckor i Örebro Län sker på E18, framför allt delen som går igenom Örebro Kommun.

· Publicerad: 20 februari 2023 · 12.23.
Räddningstjansten-Örebro
Arkivbild

E18 genom Örebro kommun är den vägsträcka där det inträffat flest vinterolyckor i Örebro län de senaste åren. If har kartlagt längs vilka av de stora vägarna det sker flest svåra olyckor. Kombinationen av mer trafik, hala vägar och stressade förare gör sportlovstrafiken extra riskfylld.

De kommande veckorna är det många som ger sig ut på vägarna för att göra sportlovsresor. If har analyserat historisk data från Transportstyrelsen över svåra olyckor i februari och mars för att få en bild av var det inträffar flest olyckor.

Annons ▾

Polisen rapporterat flest olyckor E18

I Örebro län är E18 genom Örebro kommun den väg där polisen rapporterat flest olyckor i februari och mars under åren 2018 till 2022: sammanlagt 21 stycken. Det motsvarar 8 procent av de sammanlagt 263 olyckorna i länet under den här tidsperioden.

— För många är bilfärden på sportlovet den enda gången på året som man kör på tidigare okända vintervägar. Det är lätt att bli stressad om man är ovan vid väglaget och det är mycket trafik. Då är det extra viktigt att hålla ett längre avstånd till bilen framför och inte köra för fort. Tänk på att bromssträckan blir mycket längre när det råder vinterväglag, säger Johan Granholm, motorexpert på försäkringsbolaget If.

VägsträckaAntal olyckor (2018–2022)
E18 genom Örebro kommun21
E18 genom Karlskoga12
Väg 50 genom Örebro kommun11
E20 genom Örebro kommun8
Väg 207 genom Örebro kommun8

FIKK - För att alla behövs