Örebro Hockey förlorade mot jumbon Malmö

Örebro Hockey förlorade mot tabelljumbon Malmö med 4-3, detta efter bland annat två mål av bröderna Marcus och Emil Sylvegård.

· Publicerad: 21 februari 2023 · 23.31.

Tisdagen den 21 februari tog Örebro hockey emot tabelljumbon Malmö hemma i Behrn Arena. Örebro är på jakt efter topplacering i tabellen men tappade mycket mark efter att oväntat förlorat mot Malmö med 4-3.

Redan vid pucksläpp i första perioden kändes matchen som en avslagen historia. Trots att Leo Carlsson redan efter 01:42 kunde sätta 1-0 så lyfte inte hemmalaget. Malmö skulle chocka Örebro och kunde genom Carl Persson och Johan Olofsson både kvittera och ta ledningen i första perioden.

Annons ▾

Malmö var ikväll det bättre laget, såg hungrigare och ville mer. Trots det skulle Örebro kvittera i andra perioden. Filip Berglund skickade in 2-2 i powerplay. Detta stod sig till tredje perioden när det var Malmös tur att göra mål i powerplay. Marcus Sylvegård blev målskytt, hans bror Emil skulle även sätta 2-4 i tom kasse.

Med ca tre sekunder kvar av matchen fick Örebro in en reducering men det var för lite för sent. I och med förlusten halkade Örebro ner till plats 6, detta då alla konkurrenter vann sina matcher ikväll.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs