Återigen höjd ersättning till sommarvikarierande sjuksköterskor

För att säkra verksamheternas kvalitet och kommunens uppdrag som vårdgivare erbjuder Örebro kommun timavlönade sjuksköterskor en ersättning på 400 kr/h.

· Publicerad: 28 februari 2023 · 14.20.

Det förmånliga erbjudandet som Örebro kommun varje år erbjuder sjuksköterskor under semesterperioden är tillbaka. För att säkra verksamheternas kvalitet och kommunens uppdrag som vårdgivare erbjuder Örebro kommun timavlönade sjuksköterskor en ersättning på 400 kr/timmen under perioden 19 juni20 augusti.

— Med det här erbjudandet vill vi visa att vi värdesätter sjuksköterskornas specifika kompetens och har stor respekt för deras kunnande. Med erbjudandet hoppas vi även kunna garantera att våra ordinarie sjuksköterskor får sin välbehövliga semester med möjlighet till återhämtning och vila, säger Tina Hultkrantz, verksamhetschef för hemvården i Örebro kommun.

Annons ▾

Varit utmanande att rekrytera vikarierande sjuksköterskor

De senaste åren har rekryteringen av vikarierande sjuksköterskor varit utmanande. År av pandemi, där många sjuksköterskor valt att arbeta inom andra områden än sjukvården, har bidragit till hård konkurrens.
Nytt under förra årets semesterperiod var att Örebro kommun testade ett nytt grepp och anställde flertalet nyexaminerade sjuksköterskor till kommunens verksamheter.

— Vi välkomnar erfarna såväl som nyexaminerade sjuksköterskor. Ett sånt här vikariat är nämligen en bra inkörsport till yrket för nya sjuksköterskor, en möjlighet att testa på att arbeta hos oss och se hur det fungerar. Förra året gick dessutom flertalet vikariat över till tillsvidareanställningar efter sommaren, vilket är ett gott betyg för våra verksamheter och våra arbetssätt, säger Camilla Hofwander, verksamhetschef för vård- och omsorgsboende i Örebro kommun.

Inför sommaren söker Örebro kommun vikarierande sjuksköterskor till vård- och omsorgsboenden, hemsjukvården och nattorganisationen. Erbjudandet gäller mellan 19 juni – 20 augusti och gäller för sjuksköterskor med timlön.

FIKK - För att alla behövs