Örebro föll på övertid – efter upphämtning mot Växjö

Örebro Hockey vände ett tvåmålsunderläge men fick ändå se sig besegrade när gästande Växjö sköt hem segern på övertid genom Joel Kellman.

· Publicerad: 28 februari 2023 · 23.38.

Tisdagen den 28 februari tog Örebro emot Växjö hemma i Behrn Arena. Matchen slutade 2-3 till gästerna efter att hemmalaget hämtat upp ett underläge och tvingat tills sig förlängning. Väl där kunde Växjös Joel Kellman avgöra.

Topplaget Växjö som konkurrerar med Skellefteå om förstaplatsen kontrollerade den här matchen i två perioder. Jayden Halbgewachs gav gästerna ledningen tidigt i första perioden medan Joel Persson utökade ledningen under andra. Växjö såg ut att gå mot en säker seger.

Annons ▾

Men Örebro vaknade i tredje perioden när först Rodrigo Abols reducerade och Linus Öberg kvitterade. Dessutom blev det ett omdiskuterat domslut i slutet av perioden när Emil Larsson blev crosscheckad och åkte ut för diving. Sedan på övertid kunde gästerna avgöra och ta med sig två poäng.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs