Nu kan du tycka till om konsten till OpenArt 2024

Nu öppnas möjligheten upp för örebroare att tycka till om urvalet av konstverk till OpenArt 2024. Ansökning till folkets jury är öppen fram till 15 mars.

· Publicerad: 1 mars 2023 · 09.22.
JareKoziara Three Alphabets – ett av konstverken som valdes ut av folkets jury till OpenArt 2022. Foto: Sofie Isaksson

Nu öppnas möjligheten upp för örebroare att tycka till om urvalet av konstverk till 2024. Den som vill vara med kan fram till 15 mars skicka in ansökan om att bli en del av folkets jury, skriver arrangören bakom OpenArt i ett pressmeddelande.

Open Call är den öppna ansökningsprocessen där konstnärer, världen över, kan söka till OpenArt 2024 med konstverk som ska placeras i centrala Örebro. Ansökningen stängde den 28 februari och nu påbörjas urvalsprocessen. Urvalsarbetet leds av OpenArts producenter och precis som inför 2022 års urval bjuds flera jurygrupper in för att delta i processen. Nu söker OpenArt deltagare till folkets jury.

Annons ▾

— Vi tycker att det är viktigt att engagera Örebroarna och att få en bredare representation i urvalsprocessen. Att få in andras perspektiv möjliggör för en utställning med större variation” säger Sofia Gustafsson, producent på OpenArt.

Fram till den 15 mars kan du tycka till

Ansökning till folkets jury är öppen fram till 15 mars och därefter sätts en konstellation ihop baserat på ålder, postkodnummer, perspektiv och erfarenheter av konst för att skapa en varierad grupp att representera Örebro.

— Vi ser en styrka i att medlemmarna kommer från olika bakgrund och har olika sysselsättning. Men det de har gemensamt förutom kopplingen till Örebro är kärleken till konsten och engagemanget för OpenArt.” säger Sofia Gustafsson

Att vara en del av folkets jury är ett ideellt arbete som förväntas ta upp till 10 – 20 timmar. Urvalsarbetet består av ett individuellt urval som sker digitalt 6 – 20 april. Deltagarna får tillgång till urvalssystemet och kan genomföra urvalet på egen hand den tid som passar under dessa två veckor. I ett nästa steg kommer gruppen träffas för att diskutera och bedöma vilka verk som är mest intressanta att se på OpenArt 2024. Den fysiska träffen planeras att genomföras 24 april kvällstid.

FIKK - För att alla behövs