Örebro Kommun genomför sin årliga vårsopning i april

Om vädret tillåter så börjar Örebro kommun med den årliga vårsopningen 3 april. Nytt för i år är att vårsopningen görs efter en prioriteringsordning.

· Publicerad: 6 mars 2023 · 08.21.
Foto: Fredrik Kellen – Örebro Kommun

Örebro kommun börjar med den årliga vårsopningen den 3 april. Detta om vädret tillåter skriver man i ett pressmeddelande som skickades ut under måndagen.

Nytt för i år är att vårsopningen görs efter en prioriteringsordning så city, cykelbanor och bussleder sopas först, och därefter sopas mindre gator i till exempel villaområden.

Annons ▾

— Tidigare har vi angett vilken vecka vi kommer till ett visst bostadsområde, men nu styrs tidplanen av vilka typer av ytor som prioriteras, berättar Jonas Harrysson, gruppchef på Tekniska förvaltningen. City, cykelbanor och bussleder har högst prioritet och sopas därför först. Medan gator i villaområden och vid vissa fastigheter har lägst prioritet och sopas därför de sista veckorna.

Örebro kommun ber dig som är fastighetsägare eller villaägare att sopa trottoaren vid ditt hus. Du ansvarar för att sopa ner sand och grus på vägen, så kommer sopmaskinen och sopar upp det.

Om det är bra väder så börjar vårsopningen första vardagen i april, och beräknas vara klar i mitten av maj. Mer information finns på orebro.se/sandupptagning.

FIKK - För att alla behövs