Osannolikt avgörande när Örebro säkrade kvartsfinal

Örebro Hockey slog Rögle med 4-3 hemma i Behrn Arena, det blev ett osannolikt slut på matchen när Mathias Bromé avgjorde med 50 sekunder kvar.

· Publicerad: 7 mars 2023 · 23.11.

Under tisdagskvällen säkrade Örebro en topp-6 plats i SHL, detta innebär att de är klara för kvartfinal. Men segern satt långt inne och det hela slutade helt osannolikt. Stor matchhjälte blev Mathias Bromé som gjorde 4-3 med 50 sekunder kvar av matchen.

När gästande Rögle genom Dennis Everberg tryckte in 3-3 i powerplay med ca en min kvar av tredje perioden var det många som trodde att matchen skulle gå till övertid. Men direkt i nästa anfall avgjorde Bromé och såg till att Örebro säkrade en kvartsfinalplats.

Annons ▾

Kvällens match mellan Örebro och Rögle handlade mycket om placeringar i tabellen. Och matchen började i ett rasande tempo, Marcus Hardegård fixade 1-0 redan efter en minut. Adam Edström kvitterade efter ca två minuter och innan perioden hade hunnit bli fem minuter gammal sköt även Rasmus Rissanen 2-1. Och precis innan halva första perioden var spelad hade Michael Kapla kvitterat till 2-2.

Den explosiva första perioden följdes upp av två rätt så sega tillställningar. Det enda som hände var att Marcus Hardegård sköt 3-2 till Örebro i andra halvlek. Resultatet skulle stå sig till matchens slutminuter när Rögle både fick spela powerplay och tog ut målvakten. Everberg kvitterade och resten är historia. Den stora frågan är nu vem som Örebro kommer få möta i kvartsfinalen.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs