Örebrobolag producerar ny svensk skräckfilm

En ny svensk skräckfilm har haft sin inspelningsstart i olika naturreservat i Sverige, ett av produktionsbolagen är Örebrobaserade Eyra Media.

· Publicerad: 14 mars 2023 · 11.05.
EyraPentagram i Sala Silvergruva. Från vänster: Gustav Stern Nils Eilif Bremdal-Vinell Philip W. da Silva Åke Lundström Viktoria Jern Jimmy Nivrén Olsson

Nu är det inspelningsstart för den nya svenska skräckfilmen Ur mörkret. Ett av produktionsbolagen är Örebrobaserade Eyra Media och filmen beskrivs som ett möte mellan The Blair Witch Project, Jordskott och Prisoners.

Ur mörkret börjar spelas in i naturreservat runt Stockholm, Norberg och i Sala Silvergruva. Inspelningen pågår mars ut och kommer till stora delar att spelas in i skogen, helt i mörker. Filmen beräknas ha premiär 2024 och säljs redan nu internationellt.

Annons ▾

En kvinnas övergivna bil hittas i ett naturreservat

När en ensam kvinnas bil hittas övergiven i ett avstängt naturreservat blir parkförvaltaren Angelica orolig. Polisen tar henne inte på allvar och Angelica söker upp sitt ex, den före detta hundföraren Viktor, för att övertyga honom om att hjälpa henne i sökandet efter den försvunna kvinnan.

Men bland reservatets bortglömda gruvhål och ruiner dras gamla konflikter upp till ytan som riskerar att komma i vägen för deras uppdrag. Samtidigt blir de varse om att något i skogen inte verkar vilja ha dem där. Historierna om Gruvrået visar sig vara mer än bara sagor. 

— I Norden har vi alltid levt nära naturen och folktron är en viktig del av den svenska kulturen men också av vår historia. Som uppvuxen i Bergslagen är det extra roligt att bjuda på en film där gruvrået spelar en viktig roll, säger Jimmy Nivrén Olsson, manusförfattare.

Detta är Eyra Media

Eyra Media är ett produktionsbolag för film och TV som bland annat har producerat TV-shower och dokumentärfilmer med miljonpublik för både SVT och TV4 sedan 2015.

Eyra Media har sitt säte i Örebro och var mellan 2015-2022 en viktig samarbetspartner till eventet “Live at heart” som är Sveriges största showcasefestival för musik- och film.

FIKK - För att alla behövs