Klassisk påskparad återuppstår i centrala Örebro

Skärtorsdagen den 6 april återuppstår en klassisk påskparad i Örebro, detta kunde föreningen City Örebro skriva om under tisdagen.

· Publicerad: 16 mars 2023 · 12.39.
Utklädda barn redo för påskparad. Foto: City Örebro

City Örebro kunde tidigare under veckan meddela att den klassiska påskparaden återuppstår i Örebro. Den kommer genomföras på skärtorsdagen skriver City Örebro i ett pressmeddelande.

Senast en gemensam påskparad arrangerades genom Örebro City var tidigt 90-tal. Nu är påskparaden äntligen tillbaka, från våghustorget till slottet via Köpmangatan skärtorsdagen 6 april.

Annons ▾

— Äntligen, nu kan jag ta fram kycklingkostymen som legat och dammat. Så kul att kunna göra något tillsammans oavsett ålder och får känna en samhörighet över något så enkelt, säger Sandra Bandick Magnusson, projektledare på City Örebro

Påskprarad i Örebro den 6 april

6 april kl. 14:00 samlas besökarna på Våghustorget för att ta sig gemensamt genom city i en parad. City Örebro tillsammans med Krämaren erbjuder hjälp med ansiktsmålning 11:00-14:00 inne i Krämaren.

Paraden sträcker sig från Våghustorget till slottet via Köpmangatan för att avslutas med en myntjakt på Slottsgården. Påskharen har tappat bort sina mynt och behöver hjälp att hitta dom, som tack för hjälpen så får barnen en belöning när myntet är återlämnat.

FIKK - För att alla behövs