Kvartsfinal – Örebro vann första matchen mot Timrå

Örebro Hockey inledde under fredagen kvartsfinalen med en 4-1 seger hemma mot Timrå, bland annat sköt Oliver Eklind två mål.

· Publicerad: 17 mars 2023 · 23.19.

Fredagen den 17 mars inleddes slutspelet för Örebro Hockey, detta då man tog emot Timrå hemma i Behrn Arena. Kvartsfinalen ska avgöras i bäst av sju och Örebro vann den första matchen med 4-1. Detta efter bland annat två mål från Oliver Eklind.

Det blev en känslofylld första omgång mellan de två lagen som aldrig tidigare har mötts i ett SHL-slutspel. Örebro skulle tidigt ta kommandot i matchen, redan efter fem minuter kunde Oliver Eklind skicka in 1-0. Han skulle dessutom ca två minuter senare göra 2-0 till Örebro.

Annons ▾

Timrå skulle tidigt i andra perioden skicka in en reducering genom Jonas Lyytinen. Men bara fem minuter efter gästernas mål skickade Rasmus Rissanen in 3-1. Timrå hade svårt att lirka upp Örebros försvar och i den tredje perioden drog man dessutom på sig massa utvisningar. När Milton Oscarson satte 4-1 i tom bur var matchen redan avgjord.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs