Bilist stoppad efter polisjakt i Örebro

Polisen stoppade under kvällen en manlig bilist i 50-årsåldern, denne ska vara misstänkt för vårdslöshet i trafik samt försök till grov misshandel.

· Publicerad: 20 mars 2023 · 22.54.
Arkivbild-Polis
Arkivbild

Det var vid klockan 20:35 på måndagskvällen som polisen stoppade en manlig bilist i 50-årsåldern. Detta efter bland annat en polisjakt i tätbebyggda områden i Örebro.

Enligt uppgifter skall polisen fått in larm att en bilist framförde sitt fordon vårdslöst, i hög hastighet samt genomförde farliga omkörningar. Denne ska även sicksackat mellan andra trafikanter under sin färd i Örebro under kvällen.

Annons ▾

En polis får stopp på bilisten men denne väljer att avvika hastigt från platsen. I samband med detta skadar sig polisen lindrigt. En polisjakt uppstår då som bland annat äger rum i tätbebyggt område. Flera polispatruller är involverade i jakten och tillslut får man kontroll på den 50-årige bilisten.

— Rubriceringar på polisanmälan som mannen misstänks för är vårdslöshet i trafik samt försök till grov misshandel, mannens körkort omhändertas på platsen, skriver polisen.

FIKK - För att alla behövs