Örebro tappade matchen och föll på övertid mot Timrå

Under tisdagen spelades den tredje kvartsfinal-matchen mellan Örebro och Timrå, gästerna kunde vända och vinna matchen på övertid.

· Publicerad: 22 mars 2023 · 00.54.

Tisdagen den 21 mars spelades den tredje matchen i kvartfinalen mellan Örebro och Timrå. Örebro som även vann den andra hade 2-0 i matcher och kunde ta ett stort kommando i serien. Men Timrå kämpade till sig en seger och kunde avgöra på övertid.

Timrå såg piggare och hungrigare ut, det var allvar, de var tvungna att vinna ikväll. Ändå var det Örebro som tog ledningen genom Linus Öberg i första perioden. Jonathan Dahlén kvitterade innan periodpaus men i andra perioden kunde backarna Rasmus Rissanen och Marcus Hardegård utöka ledningen till 2-1 respektive 3-1.

Men i tredje perioden kom vändningen för gästerna, Elmeri Eronen satte 3-2 i powerplay och kunde i mitten av perioden ta matchen till övertid när han även gjorde 3-3. Det spelades en fjärde period som var jämn, Örebro kunde döda en femminutersutvisning men i början av den femte perioden kunde Jonathan Dahlén avgöra för Timrå.