Örebro tog kommandot mot Sollentuna i kvartsfinalen

Slutspelet är igång för Volleyboll-damerna, ikväll kunde Örebro Volley vinna den andra raka matchen i kvartsfinalen mot Sollentuna.

· Publicerad: 22 mars 2023 · 23.37.

Onsdagen den 22 mars spelades den andra matchen i kvartsfinalen mellan Örebro Volley och Sollentuna. Örebro vann den första matchen med 3-0 i set och kunde nu på hemmaplan ta ett stort kommando i serien, vilket de gjorde när man vann med 3-1.

Matchen hade flera olika karaktärer, första set slutade 25-16 till Örebro. Där hade man ett stort försprång då Sollentuna tog poäng på den nionde bollen för att kunna göra 8-1. I andra set krossade Örebro gästerna och kunde vinna med hela 25-8, här stod det 7-0 till Örebro innan gästerna vann en boll.

Annons ▾

Därför var det överraskande att Sollentuna i det tredje setet äntligen kunde stå emot Örebro. Setet slutade 20-25 och gästerna såg ut som ett helt nytt lag medan Örebro tappade fokuset. Även i fjärde setet kunde gästerna störa, hemmalaget tog flera time-outer för att reda ut spelet och tillslut kunde Örebro vinna med 25-19. Redan på söndag kan Örebro säkra en plats i semifinalen.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs