Leo Carlsson utsetts till årets junior i svensk hockey

Svenska Ishockeyförbundet har utsett Örebro Hockeys 18-årige forward Leo Carlsson till årets junior i svensk hockey, detta blev officiellt under torsdagen.

· Publicerad: 23 mars 2023 · 17.45.

Örebro Hockeys forward Leo Carlsson blev under torsdagen utsedd till årets junior i svensk hockey. Den 18-årige värmlänningen har spenderat sina två senaste säsonger i Örebro och förväntas gå högt i sommarens NHL-draft.

Den här utmärkelsen är ett av de äldsta hederspriserna som delas ut i svensk ishockey. Det är Hockeyjournalisternas styrelse som utser vinnaren. Priset Årets Junior har delats ut sedan 1961-62. Legendariske målvakten Leif ”Honken” Holmqvist var den förste som fick utmärkelsen.

Annons ▾

— Ytterligare en kick i min karriär. En stor ära och det här uppskattar jag verkligen. Bara att kolla in och se vilka spelare som passerat revy då det gäller den här utmärkelsen, säger Leo Carlsson i ett pressmeddelande från Svenska Ishockeyförbundet.

Leo Carlsson har imponerat

Under sin första säsong i SHL spelade Leo Carlsson 35 matcher. Det blev tre mål och sex assists, totalt alltså 12 poäng. Den här säsongen ökades de noteringarna på till 44 matcher och 25 poäng (10+15). På den noteringen var han bäste junior i ligan, en poäng före Marco Kasper, Rögle.

I JVM 2023 gjorde Leo också mycket bra ifrån sig, trots att han hade oturen insjukna vid turneringsstarten och missade två matcher. På de sju matcher han spelade noterades han för sex poäng, varav tre mål.

— Mitt motto är att aldrig sluta leka ishockey, då tror jag också att man utvecklas bäst, säger Leo Carlsson i pressmeddelandet.

FIKK - För att alla behövs