Domarna i fokus när Timrå tog ny övertidsseger

Örebro Hockey kunde ha avgjort kvartsfinalen under lördagen, men istället lyckades Timrå på nytt vinna på övertid. Domarna skulle även stå i fokus idag.

· Publicerad: 25 mars 2023 · 20.39.

Kvartsfinalen mellan Örebro och Timrå kan bli en dramatisk historia. Under lördagen tog Timrå en ny övertidsseger i Behrn Arena efter att ha hämtat upp ett underläge på 2-1. Domarna hade också en jobbig dag på jobbet efter två domarmissar.

Timrå som var piskade att vinna tog också ledningen under första perioden när Emil Pettersson gjorde 0-1. Detta efter ca sju minuters spel, men här lyste även gästernas orutin igenom. Anton Lander drog på sig två utvisningar på rad och på andra försöket kvitterade Emil Larsson. Och Örebro toh kommandot i matchen.

Örebro och Timrå fick hjälp av domarna

Andra perioden skulle bli lika jämn som första men här skulle domarna kliva in i handlingen. Efter en rörig situation framför Jhonas Enroth spelas pucken fram till Mathias Bromé. Han går omkull och domarna dömer en felaktig interference, Joonas Lyytinen (lägg namnet på minnet) får åka och sätta sig. Därefter sätter Filip Berglund 2-1 målet i powerplay.

Men det var inte klart med domarmissar idag. I tredje perioden när Timrå pressade för en kvittering kom nästa. I powerplay hade gästerna en solklar offside som domarna missade och detta bidrog till att Anton Lander kunde sätta 2-2 i powerplay. Efter målet tappade Örebro fokus och Timrå pressade för ett segermål.

Joonas Lyytinen kommer ni ihåg honom, han som felaktigt dömdes ut för interference? Han skulle få sin revenge. Matchen gick till övertid där Timrå återigen skulle segra, 2:39 min in i fjärde perioden sköt Lyytinen segermålet för gästerna. Matchserien lever och nu väntar en match 6 i Timrå på måndag.