KIF förlorade snörik seriepremiär mot Linköping

Under söndagen sparkade KIF Örebro igång säsongen 2023, och det blev en förlust hemma på ett snörikt Behrn Arena när Linköping kom på besök.

· Publicerad: 26 mars 2023 · 19.28.

Söndagen den 26 mars var det seriepremiär för KIF Örebro i damallsvenskan. För motståndet stod Linköping som kunde segra med 3-1. Ju längre matchen höll på vart snöfallet allt mer intensivt på Behrn Arena.

Det blev inte någon rolig seriepremiär för KIF Örebro, gästande Linköping blev för tunga och spelade ut hemmalaget vid flera tillfällen. Gästernas spelövertag fick utdelninge i den 28:e matchminuten när Cornelia Kapocs, satte 0-1. Emilia Pelgander vill dock inte vara sämre och skickade in kvitteringen i den 35:e minuten.

Annons ▾

Men Linköping var som sagt bättre och kunde på nytt ta ledningen i den 42:e minuten. Man gick till pausvila med 1-2 och tidigt i början av andra halvlek satte förre KIF-backen Emma Östlund 1-3 till gästerna. KIF lyckades på slutet etablera spel i anfallszon men man var aldrig riktigt nära att göra mål. Man föll i en snörik seriepremiär hemma på Behrn Arena.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs